Strani: [1]
  Natisni  
Avtor Tema: Moje misli in izkušnje s 4. lekcijo  (prebrano 415 krat)
admin
Administrator
Jr. Member
Sporočil: 73

Ogled profila WWW Email
« dat.: Oktober 18, 2009, 05:10:16 pm »

Pozdravljeni!
Pošiljam vam svoje misli in izkušnje s 4. lekcijo.

Naš pravi jaz je glavna tema 4. lekcije. To ni naše telo ali naš razum, to je skupek vsega, kar smo, vključno z našo podzavestjo, ki je povezana z Vesoljno zavestjo, ki je neskončna in vsemogočna.

Afirmacija iz t. 9 "jaz sem lahko, kar hočem biti", je čista resnica in izraža praktično plat duhovnih zakonov, ki se jih učimo v lekcijah tega tečaja. Glej tudi t. 6 – 13, ki govorijo o tem, kako smo povezani s Celoto, s katero moramo biti usklajeni, če želimo živeti srečno in zadovoljno.

Če pa razvijemo vedenjski vzorec in stalno doživljamo neuspehe kot je omenjeno v t. 12 imamo problem. Z ustreznim protiargumentom in pozitivnimi afirmacijami lahko »popravimo« tudi to in postanemo natančno takšni kot si želimo! Vaja dela mojstra…

Zelo nazoren je tudi citat iz biblije (t. 19), ki govori o naši povezanosti z Vesoljno zavestjo: »Kaj ne veš, da si svetišče Živega Boga?« in citat iz 18. točke: »…Bog je v nas, ne pa da od zunaj vpliva na nas.« Torej je bog vedno in povsod prisoten, tudi znotraj nas. Če le dopustimo, imamo vselej na razpolago neskončno moč! In kako to dopustimo? To se učimo preko vaj tega tečaja.

Preden pričnemo z vajo pa še poglejmo kaj pravijo točke 22 – 28 kaj je prava pot za dosego vsakega našega cilja:
1.   Povezati se moramo z Univerzalnim (Vesoljno zavestjo, bogom, …). To storimo tako, da se sprostimo in opustimo vse negativno, saj je pot Celote ljubezen! Poslušati moramo svojo intuicijo, kar pa ni vedno tako preprosto, če smo jo leta in leta zatirali. Več o tem v prihodnjih poglavjih.
2.   Dajati moramo svojo ljubezen in delo, ki mora biti v korist čim več ljudi. To ne pomeni, da moramo pozabiti na svoje želje in potrebe. To je le pot, da bomo dosegli vse, kar si želimo in postali kar želimo biti.
3.   Vizualiziramo, planiramo in prosimo za uresničitev naših načrtov. Če so naši načrti v skladu z razvojem Celote in če smo pripravljeni vložiti vso svojo pozornost in delo, potem ni več ovir! (več o postopkih, vizualizaciji, itd. v prihodnjih poglavjih)

VAJA:
Vaja 4. lekcije nas bo pripravila, da bomo postali, kar si želimo biti in dosegli svoje cilje po zgoraj opisanih korakih. Z vajo te lekcije se bomo ponovno naučili prisluhniti svoji intuiciji. Telesna sprostitev iz vaje prejšnje lekcije je osnova. Sedaj, ko smo telesno sproščeni moramo opustiti vse negativne in destruktivne misli. Če smo ustrezno sproščeni smo morda že storili vse, kar je potrebno za popolno sprostitev/opustitev. Tudi ta vaja je ena izmed težjih, saj je vsekakor lažje, da se osredotočamo na nekaj definiranega npr. na svečo, na rastlino, poldrag kamen, ipd. Toda ta vaja je pomembna, da se osvobodimo negativnih misli in se naučimo in navadimo, da to storimo kadarkoli in kjerkoli. Tako bomo zelo omejili vse negativno, ki povzroča težave in disharmonijo v našem življenju.

Vsem želim veliko veselja z lekcijo in uspeha pri vaji!
Katja
Prijavljen
Strani: [1]
  Natisni  

Pojdi na: