Strani: [1]
  Natisni  
Avtor Tema: Moje misli in izkušnje z 11. lekcijo  (prebrano 392 krat)
admin
Administrator
Jr. Member
Sporočil: 73

Ogled profila WWW Email
« dat.: Oktober 19, 2009, 04:21:46 pm »

Pozdravljeni!

Pošiljam vam svoje misli in izkušnje z 11. lekcijo.

"Tvoje življenje obvladujejo zakoni - resnična in stalna načela, ki se ne spreminjajo..."
V uvodu k 11. lekciji nam stric Charles pove, da se lahko v življenju zanašamo na delovanje številnih naravnih in duhovnih zakonov, npr. zakon vzroka in posledice ter zakon privlačnosti.
Če natančno opazujemo (induktivno mišljenje), spoznamo kako je vse povezano.

Vendar tukaj ne gre le za niz vzrokov in posledic, ampak za pravo mrežo vzrokov in posledic. Včasih opazujemo tudi pojav neželenih učinkov ali razpletov v neželeno smer. Ko prepoznamo verigo vzrokov in posledic, niz, mrežo ipd. jo bomo lahko prekinili, preusmerili in usmerjali po svoji volji. In prav to se v tem tečaju učimo! Ko nam enkrat uspe, ne pomeni, da to tudi že obvladamo. Tukaj gre predvsem za to, da sedaj verjamemo v svojo moč in v delovanje zakonov ter da bomo to znanje in moč znali v prihodnosti znova in znova praktično uporabiti.

O induktivnem mišljenju, ki nam omogoča razumevanje povezav, nam govorijo t. 1- 5.
V t. 6 - 13 stric Charles piše kako se nasprotja privlačijo, o zakonitostih in soodvisnostih le-tega, ipd. Teh zakonitosti še ne razumem popolnoma, vendar se zavedam, da je vse nekako prepleteno in povezano. Očitno gre v tem tečaju za to, da vadimo induktivno mišljenje in preko tega prepoznavanje teh povezav, ki nam pomagajo uresničevati naše cilje (t. 15).

Bistvo metode nam razloži t. 16: "Bistvo metode je, da verjamemo, da je iskano že najdeno in da bomo dosegli cilj." Z drugimi besedami: vse kar mislim, je že prisotno, ker to imam v mislih. Edina razlika je, da še ne obstaja v fizični obliki. Zato lahko le rečem, da sem že to, kar si želim, ker mislim.

Sedaj ugotavljam, da vsaka moja misel, vsak občutek, reakcija na visokofrekvenčnem nivoju že obstaja in ima določen učinek. Vsak! Vsaka skrb, vsaka reakcija pripelje do nekega rezultata. In, kot smo se že naučili, raznoliki vzroki ne povzročijo ali ne premaknejo veliko. Takšni ljudje so vodeni od drugih.

Korak za korakom doživljam napredek in sem smela doživeti veselje in srečo kot je opisana v t. 21 in 22.

Lep stavek najdem v t. 25: "…misel privlači v misli vsebovan objekt."

V t. 24-34 Haanel napoveduje spremembe, ki jih danes zaznavamo na vsakem koraku. Z vsakim letom doživljamo pospešen razvoj znanosti, telekomunikacij, transporta, itd.

V tem tečaju pridobljeno znanje in moč nas opominja, da moramo biti hvaležni in predvsem ponižni (glej t. 33).
Resnična modrost vodi k ponižnosti, sicer to ni modrost, ampak egoistično in destruktivno hlepenje po oblasti.

VAJA:
Z vajo 11. lekcije spoznavamo moč molitve. Vaja je zelo lepa in spet zelo težka. Saj se tukaj srečamo na zelo osebnem nivoju z raznimi predsodki. Vzemite si čas in najprej razmislite kako si lahko izjavo "karkoli si želiš, prosi za to, verjemi, da ti je bilo že dano in ti bo podarjeno" morda prirediš po svoje, ga zapišeš s svojimi besedami, podobno kot afirmacijo v 9. lekciji. Saj ta molitev je le v drugih besedah izražen zakon privlačnosti. Verjeti v zakon pa bi ti moralo uspeti. Zelo me zanimajo vaše izkušnje s to vajo.

Veliko veselja z lekcijo in veliko uspeha z vajo vam želim!
Katja
Prijavljen
Strani: [1]
  Natisni  

Pojdi na: