Pozdravljeni!
Pošiljam vam svoje misli in izkušnje z 12. lekcijo.
12. lekcija nam govori o treh korakih na poti do vsakega cilja: „prvič spoznati moraš svojo moč, drugič, zbrati moraš pogum in tretjič, imeti moraš zaupanje vase, da to tudi narediš“. Druga pomembna stvar 12. lekcije je spoznanje, da moramo ciljno nameniti svoj čas za stvari, ki si jih želimo, namesto, da zapravljamo svoj čas za nepomembne stvari.
Pomembnost omenjenih treh korakov ne bomo doumeli naenkrat. Odkrivanje in doživljanje njihovega pomena nas motivira, da smo odprti za modrost in ljubezen.
Časa in misli (pozornosti) ne smemo brezciljno zapravljati, temveč ju previdno in zavestno koristiti. To je zame zelo pomembna misel, saj stalno iščem smisel v vsem kar počnem…
Očitno menimo, da imamo na razpolago še veliko časa in energije… Verjetno sem sama preko tretjine svojega časa na Zemlji in se sedaj intenzivno sprašujem kako naj čim bolj koristno uporabim svoj čas.
Všeč mi je primer s fotoaparatom. Tudi nejasne fotke so lahko zanimive, toda najlepše so tiste, kjer sem izpostavila nek objekt in ga popolnoma izostrila…
Razumevanje ustvarjalne moči mišljenja je tema v t. 1 – 5. Vedno znova nam jo stric Charles pojasnjuje, v tej lekcije še posebej preko omenjenih treh korakov.
Ustvariti ideal, jasno sliko in določen cilj, tukaj bomo imeli veliko dela in za to si moramo vzeti dovolj časa (glej t. 6-9).
Drug lep primer kako ustvarimo kar smo si zamislili v glavi, najdemo v t. 7 – kipar in marmor.
»Tvoja zmožnost sodelovanja z Vsemogočnostjo se kaže v razsežnosti tvojega uspeha«, t. 9.
T. 12-16 mi sicer osebno niso všeč, je pa morda koristno, da se tečajniki zavedamo tudi negativne plati moči, ki jo velikokrat ne moramo razločiti od pozitivne. V veliko pomoč nam bo odkrit pogovor z drugimi ljudmi in se potem skušamo orientirati in se odločiti za pravega učitelja. Poslušaj tudi svojo intuicijo!
»Misel prežeto z ljubeznijo, postane nepremagljiva«, t.18 – čudovito! Torej misli, ki ji dodamo občutek, povečamo moč.
V t. 23 najdem razlago, zakaj je tako težko sprejeti nekaj novega, do sedaj neznanega – enostavno ne verjamemo

. In spet spoznamo, da moramo biti potrpežljivi s samim seboj, saj fizično ni možno, ker naši možgani še niso materializirali novega znanja v obliki novih živčnih povezav. Zabavno!
Še nekaj pomembnih misli:
"Namen usmerja pozornost. Moč pride z mirom. S koncentracijo lahko dosežemo globoke misli, modrost in vse moči višjega potenciala." – t. 25
"V tišini prideš v stik z vsemogočno močjo podzavesti, iz katere izhajajo vse moči." – t. 26
VAJA:
Vaja 12. lekcije pravi: sprosti se tako duševno kot telesno – poskušaj to ves čas. Uvidi, da si eno z vsemogočnostjo, itd. To je vendar čudovito, ni lepše vaje kot je ta… Celotno besedilo vaje si bom prepisala na list in nalepila na hladilnik!
Vsem želim uspešen teden in veliko veselja z vajo!
Katja