Strani: [1]
  Natisni  
Avtor Tema: Moje misli in izkušnje s 13. lekcijo  (prebrano 369 krat)
admin
Administrator
Jr. Member
Sporočil: 73

Ogled profila WWW Email
« dat.: Oktober 21, 2009, 04:19:47 pm »

Pozdravljeni!
Pošiljam vam svoje misli in izkušnje s 13. lekcijo.

Vedno znova je zanimivo kako aktualna so dela Charlesa Haanela, kljub temu da je pisal pred več kot 90 leti. V uvodu k 13. lekciji piše o sanjačih, izumiteljih, pisateljih in finančnikih… nič drugače ni danes .

V t. 1 – 11 razlaga stric Charles kako nas vse kar je redko, neznano in nenavadno preko induktivnega mišljenja pripelje do novih odkritij in izumov.

V t. 12 – 16 stric Charles razpravlja o možnih reakcijah ljudi na napredek in razvoj:
1. Zanikanje zaradi pomanjkanje informacij ali strahu
2. Novost označimo kot nadnaravni fenomen (to se me ne tiče)
3. Novost prepoznamo kot nekaj prepovedanega: nekdo nas bo kaznoval, če nas to zanima (Moj stari svet je varen)

Če pa nas zanimata napredek in tudi sami želimo napredovati, obstaja velika verjetnost, da bomo naleteli na odpor, na odpor ljudi, ki jih je strah pred spremembami in razvojem.
Enako verjetno je, ali celo bolj verjetno, da bomo dobili priložnost in srečali prave ljudi, ki so na isti poti, znašli se bomo v situacijah, ki bodo omogočile našo rast in pridobili bomo čudovite izkušnje – le pogumno!

Pri vseh svojih željah, ki se kažejo v zunanjem svetu kot materialne dobrine ipd., se moram zavedati, da predstavljajo le „posodo“, katere vsebina je „sreča in harmonija“ (t. 18).
Če nosimo to vsebino v sebi, lahko spremenimo svet in vzpodbujamo tudi druge, da postanejo srečni in zadovoljni.

Z vajo 12. lekcije smo se naučili občutiti kaj pomeni izjava: "Oče in jaz sva eno" (t. 19).
Sedaj pa se bomo posvetili praktični plati le-tega in skušali to uporabiti v mislih, besedah in dejanjih (t. 22).

Dajati! V mislih, besedah in dejanjih. Dajanja sprožajo vzroke.
"Pravilno" mišljenje povzroča učinke, "nepravilno" mišljenje razprši energijo in ne dosežemo ničesar (t. 23).

S pravilnim mišljenjem, s tem mislim ljubeče, srečne, kritične, konstruktivne, objektivne misli, kreiramo samozavestno in srečno zavest (t. 24). V srečni zavesti pa nastaja (zavestno in podzavestno) več konstruktivnih in pozitivnih misli in občutkov, ki spet povzročajo ustrezne učinke.

VAJA 13:
Prejšnji teden smo se skušali zavedali enosti z vsemogočnostjo, bogom, Vesoljem.
Pri vaji tega tedna pa naj bi to vsemogočnost tudi priznali, kar pomeni, da priznamo njeno moč in njeno učinkovanje. Šele ko jo priznamo, sprejmemo, da je vsemogočnost vsemogočna in šele takrat jo bomo lahko uporabili po svoji volji.

"Priznanje ti prinese manifestacijo" (t. 25).
"Ko to izjemno dejstvo prične prehajati v tvojo zavest..." (t. 27) boš lahko uresničil, kar si želiš…

Preizkusi in videl boš, da priznanje (drugih, sebe, itd.) poveča tvojo moč, vsak dan, kjerkoli že si!

Veselim se vaših odgovorov, vprašanj in izkušenj s 13. lekcijo.
Želim vam uspešen teden in veliko veselja z vajo!
Katja

Prijavljen
Strani: [1]
  Natisni  

Pojdi na: